+38 (063) 656 36 81
Пн - Нд: 9.00 - 18.00
Нічого не знайдено
0
0
Батарейки
Шпильки, біжутерія, аксесуари
Ігрові набори для дітей
Мультгерої
Для малюків
Іграшки м'які
Канцтовари
Дитячі книги
Конструктори
Ляльки та набори для ляльок
Настільні ігри
Розвиваючі іграшки
Набори для творчості та рукоділля
Спортивні товари
Парти, дитячі столи та стільці
Товари для свят
Іграшковий транспорт і машини
Господарські товари
БРЕНДИ
Транспорт для дітей
Товари для літнього відпочинку
Рюкзаки, дитячі сумки, парасольки
Картини за номерами
ЗАСОБИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЗАХИСТУ
Алмазна мозаїка
Продукти харчування
Побутова хімія
Каталог товарів
Батарейки
Шпильки, біжутерія, аксесуари
Парти, дитячі столи та стільці
ЗАСОБИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЗАХИСТУ
Продукти харчування
Побутова хімія
Каталог товарів

Як навчити дитину програвати: перевірені поради та дієві рекомендації

2021-08-16 12:52:03
Автор: John

Негативні емоції дітки переживають у ранньому віці. На жаль, вони не вміють ними керувати. Особливо, у разі поразок в іграх або змаганнях. Як навчити дитину програвати та контролювати себе, стримано реагувати — читайте в цій статті.

4 поради, як навчити дитину правильно реагувати на поразку

  1. Не поспішайте заспокоїти. Це призведе до того, що емоції будуть накопичуватися. Не потрібно просто говорити: «Сильні не плачуть» або «нічого страшного не сталося». Для малюка поразка навіть у простій грі — сильний удар! Краще сказати: «Розумію, чому ти засмучений. Розкажи про свої почуття!». Відверта розмова дасть змогу дитині проаналізувати поведінку, вона навчиться програвати та нормально сприймати такі ситуації.
  2. Зберігайте спокій. Дітки сильно реагують на емоції батьків. Вони не зможуть заспокоїтися, якщо ви їх лаєте, коли ви роздратовані. Не потрібно кричати. Будьте прикладом, як залишатися спокійним навіть у найскладніших ситуаціях.
  3. Говоріть про свою любов. Донесіть чаду, що ваша любов до нього не змінюється, навіть якщо він програє.
  4. Аналізуйте разом. Обговорюйте кожен випадок. Нехай дитина сама спробує зрозуміти, який урок можна взяти з чергової поразки — не запам’ятовує необхідні картинки, неправильно розгадує завдання, зробла невірний хід і т. ін.

Поразки — складова нашого життя. Вони чергуються з успіхами. Важливо ще в дитинстві навчитися адекватно реагувати на невдачі.

Настільні ігри

Настільні ігри, які зможуть усунути страх поразки

Є маса ігор, які дають нагоду дітям відмінно провести час і навчитися правильно сприймати поразку.

Наприклад, «Юні детективи» — повноцінна лабораторія вченого, який трохи звихнувся. За допомогою спеціальних приладів дітки розкривають загадкові злочини. Бути детективом — мрія багатьох школярів. Використовуючи особливий порошок, вони зможуть зняти відбитки пальців практично з усіх поверхонь. Хто ж у підсумку виявиться найбільш тямущим детективом?

Незвичайна гра «Врятуйте дракона» створена для малюків. У комплекті — 54 картки. Завдання — оборонити милу й добру сім’ю драконів. Учасникам потрібно зібрати собі трьох маленьких дракончиків. Для цього необхідно:

  • першому підібрати всі потрібні картинки;
  • відкласти яйце;
  • почекати, поки з’явитися дитинка.

А ще — стежити, щоби суперники не вкрали яйце. Інакше поразки не уникнути!

Багато позитиву подарує зворушлива і весела гра «Кукуріку!». Ведучий викладає перед учасниками картки. Потрібно першому відшукати зображення п’яти курчат однакового забарвлення. Хто це зробить, кричить «Ку-ку-рі-ку!» і забирає собі картку! Розвага допомагає розвинути:

  • терпіння й посидючість;
  • уважність;
  • швидкість реакції.

І ви гарантовано все будете качатися від сміху. Особливо, якщо грати всією сім’єю — кричущий по-півнячому дідусь точно не залишить байдужим нікого!

Для любителів спортивних розваг рекомендуємо «Хокей». Справжня крижана битва — що може бути більш захопливим? Хто сьогодні заб’є більше голів і підніме над головою Кубок світу, а кому доведеться задовольнитися срібними медалями?

Інтернет-магазин Toys4you пропонує широкий асортимент ігор для дітей різного віку. У каталозі ви можете підібрати розваги для хлопчиків і дівчаток. Приємне проведення часу також позитивно відбивається й на всебічному розвитку вашого чада. У тому числі й на вмінні реагувати на поразку. Якщо у вас є питання, можете сміливо ставити їх нашим консультантам — вони нададуть всю потрібну інформацію й допоможуть в оформленні замовлення.