+38 (063) 656 36 81
Пн - Нд: 9.00 - 18.00
Нічого не знайдено
0
0
Батарейки
Шпильки, біжутерія, аксесуари
Ігрові набори для дітей
Мультгерої
Для малюків
Іграшки м'які
Канцтовари
Дитячі книги
Конструктори
Ляльки та набори для ляльок
Настільні ігри
Розвиваючі іграшки
Набори для творчості та рукоділля
Спортивні товари
Парти, дитячі столи та стільці
Товари для свят
Іграшковий транспорт і машини
Господарські товари
БРЕНДИ
Транспорт для дітей
Товари для літнього відпочинку
Рюкзаки, дитячі сумки, парасольки
Картини за номерами
ЗАСОБИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЗАХИСТУ
Алмазна мозаїка
Продукти харчування
Побутова хімія
Каталог товарів
Батарейки
Шпильки, біжутерія, аксесуари
Парти, дитячі столи та стільці
ЗАСОБИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЗАХИСТУ
Продукти харчування
Побутова хімія
Каталог товарів

Розвиваємо дитячу фінансову грамотність: найкращі ігри

2021-09-02 09:15:16
Автор: John

Повноцінному розвитку дитини сприяють різні ігри. Важливо з перших років життя, ще перед школою, вчити малюка фінансової грамотності. Це дозволить йому зрозуміти, як влаштовані відносини у світі, навіщо працюють батьки та як правильно розпоряджатися грошима.

Хлопчики та дівчатка повинні розуміти, що іграшки, одяг і їжа з'являються не просто так. Вони коштують грошей, у них є своя ціна.

З чого почати навчання фінансової грамотності

Більшість діток вже в шестирічному віці здатні робити нескладні арифметичні розрахунки. Вони пам'ятають номінали купюр і монет, можуть самі – але під наглядом батьків – зробити покупки в магазині. Однак важливо навчати дітей фінансової грамотності.

Цей напрямок передбачає знання про фінанси, гроші та отримання навичок для управління ними. Ненав'язливі, але цікаві розмови про гроші дозволять підготувати малят до дорослого життя. Потрібно робити це ще перед школою, щоб дитина могла самостійно та правильно розпоряджатися своїми особистими фінансами в шкільній їдальні.

Також потрібно розповідати, що зустрічаються різні шахраї. Тому потрібно вміти убезпечити себе.

Таким чином, у дитини будуть сформовані навички управління грошима, вона буде нести відповідальність за свої вчинки та дії.

Що дає фінансова грамотність

Пояснюючи дітям принципи поводження з грошима, ви навчите їх розпоряджатися сімейним бюджетом. Також дітвора зрозуміє, як саме він формується.

Крім того, фінансова грамотність дозволяє не тільки виробити правильне ставлення до грошей, а й отримати такі знання та вміння:

  • правильно розставляти пріоритети;
  • контролювати час і керувати ним;
  • нести відповідальність за свої дії;
  • робити правильний вибір, критично оцінювати кожну передбачувану покупку;
  • планувати витрати;
  • ставити чіткі цілі.

Якщо дитина буде самостійно збирати собі на іграшку, про яку давно мріяла, вона може зрозуміти цінність речі. Це також буде сприяти розвитку цілеспрямованості.

Розвиваємо дитячу фінансову грамотність

Найкращі ігри для формування фінансової грамотності

Незаперечно, що кращі способи навчання – ігри. Тоді навіть сама нудна тема не буде набридливою ​​для малюка. В процесі гри він легше засвоює потрібну інформацію. Розглянемо популярні та захопливі ігри.

Монополія

Пропонуємо вашій увазі «Монополію України», створену на основі класичної гри. Гравцям необхідно стати головним фінансовим генієм країни, придбавши всю нерухомість України та зробити банкрутами своїх суперників.

У грі потрібно:

  • купувати;
  • орендувати;
  • продавати.

Діти навчаться правильно поводитися зі своїм капіталом.

Економічна гра

«Світова економіка» розрахована на дітей від 8 років і щонайбільше на 4 гравців. Тут також потрібно викуповувати нерухомість. Це дозволить розвинути:

  • уважність;
  • зібраність;
  • ділові якості.

Зоомонополія

Зоологічна монополія – ​​захоплива, незвичайна, оригінальна. Тут доведеться купувати не тільки предмети, а й різних тварин. А ще учасників чекає маса сюрпризів.

Гламурна гра

«Гламур» – створена для дівчаток, але і хлопчики зможуть весело провести час. Основне завдання – відправитися на шопінг і з користю провести його, поповнивши свій гардероб новими та красивими речами.

Всі перераховані вище та інші фінансові гри ви зможете купити на сайті нашої компанії. У каталозі представлена безліч різновидів. Серед них ви знайдете саме ті, що напевно сподобаються вашій дитині.